Pages

subota, 19. svibnja 2018.

KOZMETIKA ZA KLINCE KOJU KORISTIM ZA SVOJU DJECU - Mama Bloger vol.1


Pozdrav drage moje😃

Danas vam donosim post koji je drugačiji od onog što ste navikli kod mene, ali već dugo se razmišljam da li da uvrstim i postove vezane za djecu i majčinstvo pa sam odlučila kao prvi napisati ovaj o proizvodima koje koristim na svojim klincima. Ako vam se svidi biti će i više postova vezanih za djecu pa mi svakako javite želite li takve postove. Znam da ima dosta mama koje me prate i čitaju, a i sama volim takve stvari čitati te gledati mommy blogger profile na Instagramu, pa ćemo pokušati s ovim novitetom.
Kao što većina zna, nedavno smo proširili svoju obitelj te nam se osim naše Lane koja ima 4 godine pridružio i naš Luka koji sada ima mjesec i pol. Pa sam mislila da je zgodno da vam pokažem što koristim za njega kao novorođenče te za moju frajericu i koji su to proizvodi koje kupujemo.

Grupna fotka svih trenutnih proizvoda


Krenimo od proizvoda za bebača.

Mustela proizvode smo koristili i za Lanu i pokazali su nam se odličnim tako da naravno da sam ih i Luki kupila. Moja apsolutna tri favorita tada i sada su:

Gentle Cleansing Gel što je nježni dermatološki gel za pranje sa 90% prirodnih sastojaka i bez sapuna. Nema parabena, ftalata, fenoksietanola te je hipoalergen. Dolazi u više varijanti militraže, mi imamo srednju od 500 ml sa pumpicom koju možete naručiti online ili kupiti u ljekarnama i drogerijama. Gel je namijenjen kupanju te za pranje kose. Svi Mustela proizvodi imaju predivan svježi, čisti miris koji ja bolje od tog ne mogu opisati. Meni je baš miris beba. Jedna bočica će dugo trajati jer se odlično pjeni i ne treba ga puno, pogotovo za malene bebice. Svi Mustela proizvodi su na skupljoj strani pa je tako i ovaj gel oko 150,00 kn ovisno gdje ga kupujete.

Sastojci:

Aqua/Water/Eau, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Myreth Sulfate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Coco-Glucoside, PEG-150 Distearate, Glyceryl Caprylate, Glycol Distearate, Parfum (Fragrance), Panthenol, Citric Acid, Potassium Sorbate, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract.

Hydra Bebe - hidratantno mlijeko za tijelo također s pumpicom koje sadrži 97% sastojaka prirodnog porijekla te kao i prethodno spomenuti gel sadrži 0% parabena, ftalata, fenoksietanola te je hipoalergeno. Lagane je teksture koja se lako razmazuje te se brzo upija i odlično hrani kožu. To se najbolje vidi kada se koristi kod bebica dok im se još koža guli i peruta, kroz dva dana žnam je nestalo. Ista stvar mi se i sa Lanom dogodila. Miris je isti kao i kod gela i ja ga obožavam. Za pakiranje od 300 ml izdvojiti će te 141,00 kn ako kupujete u Farmacia ljekarnama gdje sam ja naš kupila.

Sastojci:

AQUA (WATER), PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, PETROLATUM, GLYCERYL STEARATE, OCTYLDODECANOL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, LAURETH-23, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, 1,2-HEXANEDIOL, CETEARETH-20, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, CETEARYL ALCOHOL, PARFUM (FRAGRANCE), GLYCERYL CAPRYLATE, CETEARETH-12, CARBOMER, TOCOPHERYL ACETATE, XANTHAN GUM, CETYL PALMITATE, COCOGLYCERIDES, SODIUM HYDROXIDE, PENTYLENE GLYCOL, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) FRUIT EXTRACT, CITRIC ACID

Hydra Bebe krema za lice - kremica za lice iz iste  linije i istog mirisa koja sadrži 86% sastojaka prirodnog porijekla. Luki ju mažem svakodnevno, a Lani rjeđe, ovisno kako je raspoložena moram priznati. Ali, dok je bila beba obavezno sam svaki dan mazala. Ova kremica je namijenjena njezi kože, naravno, te osnaživanju kožne barijere te očuvanju staničnih resursa. Dobije se 40 ml proizvoda po cijeni od 70-ak kuna, što naravno opet ovisi gdje ju kupujete. 

Sastojci:

AQUA (WATER), GLYCERYL STEARATE, HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, PETROLATUM, CYCLOPENTASILOXANE, CETYL PALMITATE, LAURETH-23, 1,2-HEXANEDIOL, CETEARETH-20, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, CARBOMER, DIMETHICONOL, GLYCERYL CAPRYLATE, CETEARETH-12, CETEARYL ALCOHOL, PARFUM (FRAGRANCE), SODIUM HYDROXIDE, TOCOPHERYL ACETATE, XANTHAN GUM, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, CITRIC ACID, PENTYLENE GLYCOL, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) FRUIT EXTRACT

Sva tri proizvoda obožavam i po mom mišljenju cijena je opravdana jer nikad nismo imali problema sa kožom. Lani je uvijek bila mekana, bez perutanja  ( osim u prvim danima života ) i bez crvenila. I najbitnije stvarno dugo traju.


Naši Mustela favoriti

Dalje prelazimo na kremicu za njegu pelenskog područja. Odlučila sam isprobati LANALU prirodnu kozmetiku jer dosad ju nismo probali te sam nešto prije poroda ju naručila. Ranije sam za Lanu kupovala uvijek klasičnu JGL mast koja nam je bila super. No, vratimo se mi na ovu kremicu, dosta je masna i jako lako se razmazuje te ju je potrebno jako malo nanijeti. S obzirom da nije imao nikakvo crvevnilo ili osip ja sam prezadovoljna. Što se mirisa tiče meni baš na klasičnu mast miriši. Što se tiče deklaracije koja navodi da je za njegu lica, tijela te pelenskog područja, iz razloga što ne volim proizvode koji ostavljaju masni film na koži i sporo se upijaju to je razlog zašto bih ja ipak se odlučila koristiti samo za pelensko područje. Ta moja averzija je razlog zašto recimo ni na jednom od njih nikad nisam baby ulje isprobala ni kupila. Cijena kremice je 65,00 kn za 100 ml što će vam potrajati s obzirom da je potrebno jako malo. Osobno uvijek kod mjenjanja pelene i mažem, osim ako nismo kod kuće, u tom slučaju preskočim mazanje.

Sastojci:

pčelinji vosak, lanolin, shea maslac, kakao maslac, kokosovo ulje, ulje suncokreta, ulje badema

Došli smo do mog obožavanog Bebolina šampona o kojem sam vam već i pisala OVDJE. Jedina razlika je što sam ga ovaj put kupila da vidim kako će pomoći za tjeme koje se peruta, prvo sam mislila da je lagana tjemenica ali više nisam sigurna. Čim sam prošli tjedan prvi put oprala sa ovim šamponom perutanje tjemena se jako smanjilo. Ovo je šampon za velike i male definitivno i obožavam ga. Koristili smo ga ranije i za kosu i tuširanje Lane, ja za pranje kose, ma fantazija od šampona i zbilja ne znam koliko puta dosad sam ga kupila. Šampon dolazi u dvije militraže, osobno uvijek naručim 200 ml po cijeni od 90,00 kn, dok se može kupiti i u veličini od 500 ml po cijeni od 90,00kn. I upravo sam zaključila da ne znam zašto veće pakiranje nisam nikad kupila jer se više isplati. Odlično se pjeni i meni se sviđa što nema intenzivni miris lavande jer ne volim kad se ona previše osjeti.

Sastojci:

prirodno pjenilo, izvorska voda, biljni glicerin, hidrolat lavande, kokosovo ulje, panthenol

Bebolina Šampon i Krema za bebe

Kad sam već kod kod LANALU prirodne kozmetike, prošli tjedan sam kupila i jedan novitet koji je idealan za toplo vrijeme jer se radi o spreju protiv komaraca. Kako idem svaki dan s njima u park, komarci su naveliko počeli letjeti i tražila sam nešto što mogu za oboje koristiti. Pričala sam s Dunjom i rekla mi je kako je baš razmišljala da li da uvrsti sprej u ponudu, odmah sam rekla daaaa i piši mene za jednu bočicu. Fora s ovim sprejom je upravo u tome što ga mogu koristiti i za Luku, a vjerujem da svi znate da se kupovna sredstva protiv komaraca ne mogu na bebama koristiti. Za njega ga koristim tako što našpricam na krović od kolica ili se naspreja tkanina koja se stavi negdje u blizinu djeteta, za Lanu ga koristim tako da s nekih 20ak cm udaljenosti ju posprejam kad izađemo van. Ne ostavlja joj trag na odjeći, nema onaj grozni miris sredstva protiv komaraca  i nije masan kao ostala sredstva. Probala sam ga i na sebi, za odrasle se normalno na kožu naspreja i razmaže i stvarno me ugodno iznenadilo što nije onako užasno masan i ne klize mi ruke i ne sjajim se. Nakon par dana korištenja rekla bih da djeluje jer nas nijedan komarac nije upiknuo. Sprej držim u torbi za pelene tako da slučajno ne dođem u situaciju da mi treba, a da ga nemam. Dolazi u sprej bočici koja ima super raspršivač tako da nema straha i količini od 100 ml koje sam platila 90,00 kn. Trenutno imam samo tople preporuke za ovaj sprej.

Novi  Lanalu Sprej protiv komaraca

Došli smo do dijela gdje vam pokazujem trenutne Lanine proizvode.

Što se gelova za tuširanje tiče, tu uvijek imamo nekoliko na raspolaganju u kadi da si dama bira koji miris taj dan želi. Trenutno su ova dva u upotrebi. Oba su mirisna, lijepo se pjene i super joj mirišu. Nikakve reakcije na tijelu nije imala i dostupni su u DM-u. Najčešće ju u DM-u pustim da si sama izabere. Moram spomenuti i one Balea kids gelove za tuširanje koji koštaju samo 7.90 kn i odlično mirišu i isto nikad nismo imali problem s njima.  Jedina zamjerka za njih je što je jako mali izbor, ima mislim samo dvije opcije ako se ne varam. Nažalost, trenutno ih nemamo da vam pokažem.

Mora biti Frozen i kod nas jer je Lana opsjednuta Frozenom

Dobili smo od OLIVAL- a dio nove kolekcije za djecu koja mi imaju pregenijalne nazive. U kolekciji se nalazi 5 proizvoda te ću prvo navesti tri koja smo dobili i koristimo:

KUPANAC* -šampon i regenerator za kosu koji dolazi u količini od 200 ml po cijeni od 19,90kn koji smo dobili i koristimo zadnjih dana. Odličan miris marelice u kojem moja Lana stvarno uživa. Ne peče ju za oči, sadrži pantenol i kamilicu i od nas imate preporuke za kupovinu. Kosa joj bude lijepo lepršava i mirisna.
Sastojci:

Aqua, Decyl Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Panthenol, Hydrolyzed Wheat Protein, Glycerin, Chamomilla Recutita Flower Extract, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, CI47005, CI16255, Linalool, Citronellol, Geraniol

MAZANAC* - mlijeko za tijelo koje njeguje i hrani dječju kožu, super lagano se razmazuje i brzo se upija. Lagane je teksture te sadrži ulje marelice i pantenol. Dolazi u količini od  200 ml po cijeni od 21,90kn. 
Sastojci:
Aqua, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Propylene Glycol, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Sodium Polyacrylate, Panthenol, Parfum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Linalool, Citronellol, Geraniol

RAŠČEŠLJANAC* - sprej za raščešljavanje je nešto bez čega pranje Lanine kose ne prolazi jer ima lagano kovrčavu kosu koja se lako zapetlja. Sprej ima dobru pumpicu koja fino rasprši proizvod, pomogne u raščešljavanju kose i gropića koji joj se znaju stvoriti. Dolazi u sprej bočici u količini od 100 ml po cijeni od 24,90kn. Sadrži i proteine pšenice koji pomažu obnavljanju i njezi vlasišta.
Sastojci:

Aqua, Alcohol Denat., Glycerin, Polyquaternium-7,Propylene Glycol, Hydrolyzed Wheat Protein, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, PEG−40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Linalool, Citronellol, Geraniol


Mirisna Olival postava

TUŠIRANAC - gel i kupka za tuširanje u pakiranju od 200ml po cijeni od 19,90kn. Njega nismo isprobali, ali sam si zapisala obavezno da ga kupim da vidim kako će joj se svidjeti. 
MALAC - univerzalna krema od glave do pete koja ima stvarno odlično ime koje mi se sviđa. Dolazi u tubi od 200 ml po cijeni od 21,90kn.

Moram reći da čim sam vidjela da je  OLIVAL  izbacio novu kolekciju su me kupili nazivi i htjela sam kupiti da isprobamo i zato što volim brand, a zbog bloga sam ranije imala i odličnu suradnju s njima, tako da sam se baš razveselila kada sam u sandučići dobila gore navedena tri proizvoda, a pogotovo moja Lana koja svaki paket koji stigne prvo pita poštara: " Je li za mene ili mamu?" Tako da od srca hvala njihovom PR timu što su mi dijete razveselili jer je napokon dobila paket samo za sebe.💗😃

Imam još dva proizvoda koji godinama kupujemo. 
Riječ je o proizvodu koji nas spašava kod prehlade, curenja nosića i kašlja i ja se u njega kunem da vrijedi svake lipe i nikad ga već preko 3 godine ne nedostaje u našoj kući. Riječ je o  Balm by Jela balzamu kojeg se može kupiti na njihovoj FACEBOOK stranici gdje je i web trgovina te određenim biljnim ljekarnama čiji popis se također nalazi na stranici. Balzam mažem kad god Lana kašlje ili ima prehladu. Ako je samo kašalj, onda dva puta dnevno mažem na prsa i leđa do 5 dana. Ako joj i nos curi onda i ispod nosa namažem malo. Svaki put nam kašalj i grlobolja prođe kroz par dana i bez antibiotika. Mazala sam joj na vrat ovu zimu kad je promukla i sutradan je normalno pričala. Cijena mu je cca.,70,00 kn iako bih ga osobno platila i 170,00 kn koliko puta nam je pomogao.

Naš tajni adut protiv prehlada, grlobolja, kašlja i viroza

Dalje imam kremicu koju mažem kada izbaci neki nedefinirani osip koji nam se zna dogoditi recimo kod promjene praška za robu ili omekšivača, od trave u prirodi ili neke hrane i svih malih crvenih piknica koje ne znam otkud joj dođu. Ublaži crvenilo i kroz dan-dva se uvijek povuče. Riječ je o La Roche - Posay CICAPLAST kremi koja se koristi za iritacije, opekline, osip i koristimo ju i muž i ja već godinama. 

Po meni univerzalna kremica za sve, i za velike i male

Evo došli smo do kraja posta sa proizvodima koje koristimo. Kako vam se svidjela ova vrsta posta i želite li više postova sa sličnom tematikom? Recimo što nosim u torbi za pelene, kako je organizirana njihova kozmetika i slično?
Koji su vaši favoriti za klince?

Šaljem puse do idućeg posta.



*pr proizvod*


Nema komentara:

Objavi komentar