Brendovi

SOCIAL MEDIA

petak, 11. kolovoza 2023.

Kozmetički sastojci koje treba isprobati

Pozdrav drage moje i dobrodošle u novi post😀 Danas sam se odlučila pisati o popularnim sastojcima u kozmetičkim proizvodima jer sam vidjela da je nedavno na Notino došao jedan od mojih omiljenih hrvatskih brandova, a to je naravno Olival. Riječ je o brandu koji stvarno ima proizvode za koje bismo rekli "svjetski, a naše". Olival Professional linija je ona o kojoj želim pričati danas. Tu se nalaze i tonik,i serumi,kreme...


Jedan od sastojaka koji su boom doživjeli proteklih godina je skvalan. Skvalan bi najjednostavnije rečeno bio prirodni antioksidans koji će "hraniti" kožu, štiti kožu od starenja te sprječava gubitak vlage. Iako bismo prvo pomisli na hranjivo ulje za lice riječ o masnom prozvodu koji će sjediti na licu, to nije slučaj. Ovaj serum, ulje dolazi u količini od 30ml i jako dugo će trajati. U proteklih nekoliko godina sam ih nekoliko potrošila. Priznajem, na prvu mi je trebalo vremena da se naviknem,ali nisam odustala i zavoljela sam ga. Ja ga nanosima navečer, par kapljica i umadiram na lice. Lice je trenutno masno,jako brzo se upije i osjećaj nestaje. Dugoročno pomaže u očuvanju kože i od štetnih vanjskih utjecaja, lako se uklapa u svaku rutinu. Svi tipovi kože ga vole, može se koristiti samostalno ili umiješati sa kremom, puderom... Meni nikad nije izazvao nered na licu i samim time od mene imate preporuke.
Idući proizvod koji sam ne znam koliko puta potrošila je Peptidni serum gdje ćemo naravno spomenuti sastojak peptidi. Ovaj serum i sami peptidi će pomoći da koža izgleda zahlađenje, sitne bore će popuniti, koža će izgledati zdravije, jedrije i življe. To će se dogoditi redovnom uporabom, spominjala sam ga puno puta i mogu se pronaći i slike ovdje gdje se vidi razlika prije i poslije korištenja. Stvarno jedan odličan proizvod i savršen za sve koji se recimo retinola boje.Nije naravno isto, da me krivo ne razumijete, ali i s peptidima se vidi pomak u izgledu kože. Serum se jako brzo upija i ja ga koristim svakodnevno. 

Imam hrpu favorita u ovoj liniji i mogla bih o svakom hvalospjeve ispjevati jer još nisam jedan kupila i da mi je bio bezveze. Vidjela sam zadnjih mjeseci da su izašli i novi serumi i svakako ih uzimam i jedva čekam isprobati.
Na slici na početku je i mikroefsfolijant koji sam ne znam koliko puta hvalila, kupila, preporučila i nikad nisam dobila povratnu info da nije dobar.


subota, 24. lipnja 2023.

Kako odabrati kremu za sunčanje

Drage moje dobrodošle u novi post u kojem planiram pisati o proizvodima koje sam na moru iskoristila i kako odabrati kreme za sunčanje. Svi smo svjesni da je sunce sve opasnije i da pri izlaganju moramo biti posebno zaštićeni. Ja svake godine nakupujem hrpu krema za sunčanje, pekmeza za ubrzano tamnjenje,SPF zaštite u spreju i slično. Osobno za sebe u obitelj uvijek uzimam proizvode koji imaju SPF 50 jer smatram to najboljim izborom za nas.Na ljetovanje sam kao i svake godine ponijela hrpu proizvoda i nekoliko i potrošila. Krema za sunčanje je potrošena u nekoliko primjeraka i tek sam shvatila kad su bile potrošene da smo na odmoru samo Lancastera proizvode koristili ove godine. Naručila sam da ih isprobam i nesvjesno posezala za njima na cijelom odmoru što je rezultiralo samo njima i potrošenima. Krema koja nam je bila odlična i potrošili smo dvije je Lancaster Sun Beauty Comfort milk SPF 50. Riječ je o laganom mlijeku za sunčanje koje se odično upija, ne ostavlja onaj iritirajući bijeli film na koži. I naravno miriši odlično. Dolazi u dvije militraže i može se često ovo ljeto uloviti na akciji.


Idući proizvod je nešto što se obavezno nađe među proizvodima za more i topla preporuka je da si uložite u maglicu. Dolaze u spreju, osvježavaju,tj. lagano hlade i super su praktične. Ja ih obožavam koristiti kroz dan za djecu jer ih u igri ulovim u bez brige sam.
Uvijek su nešto skuplje, ali vrijede doslovno svakog centa. Odličan, odličan proizvod i volim ih od različitih brandova isprobavati.


Ovo ljetovanje je skroz neplanski prošlo u Lancaster znaku, iako sam i hrpu drugih ponijela kako sam rekla, ali svidjelo mi se što se brzo upijaju i nije nitko od nas izgorio. Općenito uvijek obnavljan SPF i sebi i djeci svakih nekoliko sati kako bismo i trebali koristiti SPF zaštitu.


To bi bilo sve od mene za danas.Nadam se da uživate u ljetu, moru i kupanju.😀

Šaljem puse do idućeg posta.

četvrtak, 25. svibnja 2023.

UV face and lip protection

Pozdrav drage moje u dobrodošle u novi post😀
Napokon je došlo toplo u sunčano vrijeme i idealna je prilika za razgovor o proizvodima za sunčanje,zar ne?


Proizvod koji većina nas,uključujući i mene kupuje samo za ljetne sezone,što je apsolutno pogrešno je krema za sunčanje za lice. Na licu bi SPF zaštitu trebali nositi cijelu godinu, a ne samo u ljetnim mjesecima. Svake sezone si kažem da ću se popraviti i redovito koristiti,ali uvijek zaboravim i pred ljeto se sjetim. Prošle godine sam koristila kremu u boji koja je odlična,lijepo se razmazuje, neće začepiti pore i preporučujem je Bioderma Photoderm Nude Touch što je mineralni fluid koji ima SPF 50. Jako je tekući i baš je fluid u punom smislu te riječi prije upotrebe ga je potrebno dobro promućkati. Meni je kvaliteta ovog proizvoda definitivno opravdala cijenu.Često tonirane kreme imaju onaj narančasti pigment,što ovdje nije slučaj. Jako lijepo izjednači ten, dobijete my skin but better look.

Osobno uvijek biram kreme sa zaštitnim faktorom 50 jer sam jako blijeda i lako izgorim.
Ove godine si želim kupiti iz iste linije kremu ali ne toniranu. Planiram isprobati Photoderm Aquafluid isto naravno sa faktorom 50. Vjerujem da će biti odlična ispod tekućeg pudera. Dolazi u uobičajenoj verziji od 40ml i tubici.


Prošlo ljeto sam dosta Bioderma proizvoda za sunčanje kupila nama i djeci i kupili su me kvalitetom jer nitko nije izgorio i jako sam zadovoljna bila. Iz tog razloga i ove godine će biti moj odabir za SPF zaštitu za cijelu obitelj.
Sunce je svake godine sve jače i opasnije i nemojte molim vas zaboravljati na zaštitu.

Šaljem puse do idućeg posta💞


nedjelja, 30. travnja 2023.

Miris proljeća

Pozdrav drage moje i dobrodošle u novi post😀
Danas vam želim podijeliti dva parfema od kojih za jedan već dugo znam,a drugi je bio sasvim slučajno otkriće.

Prvi je parfem koji sam otkrila na jesen negdje i oduševila sam se mirisom. Riječ je o Yves Saint Laurent Libre, parfem koji su lansirali 2020.godine i mislim da je stekao kultni status u tom kratkom periodu koji se nalazi na tržištu. Riječ je o parfemu koji ima "neobičan" cvjetni miris koji većinu ljudi oduševi i stvarno ga je lako prepoznati na osobama koje ga nose. Mislim da je jako malo osoba koje nisu čule za ovaj divni parfem.
Znate da nisam najbolja u opisivanju mirisa pa ću staviti note kako je opisan:

Gornje note: mandarina, crna ribizla, petit grain
Srednje note: lavanda, cvijet naranče, jasmin
Bazne note: vanilija, cedar, ambergris, mošus

Bočica je stvarni elegantna i luksuzna i predivno izgleda. Dolazi naravno u više opcija militraže: 30,50,90 i 150ml i svatko si može odabrati opciju za sebe.
Ne volim osobni dijeliti parfeme na zimske i ljetne, jer mislim da možemo nositi štogod nam se sviđa i ovisno da li je riječ o dnevnoj verziji ili noćnom izlasku. Definitivno je intenzivniji miris i primjetan je. Samo ime Libre,tj. sloboda bi bila YSL verzija slobodne,moderne žene.


Ja svoju verziju nemam,imam trenutno samo male testere ali mi je na listi za kupovinu čim neki potrošim.
Postoji i novija Intense verzija koju nisam isprobala pa ne mogu reći puno o njoj.

Idući parfem sam slučajno otkrila u razgovoru sa frizerskom koja je imala miris koji mi se svidio,ali mi je bio nepoznat i kad sam ju pitala rekla mi je da nosi Versace Crystal Noir. Kada sam istraživala parfem je jako dugo na tržištu, lansiran je davne 2004.godine i ne mogu vjerovati da sam tek nakon 19 godina saznala za njega. Riječ je o jednom moćnom orijentalno cvijetnom mirisu koji neće svakome odgovarati. Po meni je u isto vrijeme i upečatljiv i lagan.
Opet ću navesti note:
O notama parfema mogu samo kopirati sljedeće:
     Gornje note: đumbir, papar, kardamom
     Srednje note: cvijet gardenije, kokos,božur,naranča
     Donje note: mošus, ambra, sandalovo drvo


Jako zanimljive note mora se priznati.
Također je moguće kupiti ga u više militraža:30,50 i 90ml.



Parfeme kao što su Lancome La Vita e Belle koji obožavam neću opet spominjati jer sam o njemu pisala i spominjala ga bezbroj puta.Ali ako ne znate za njega,trebateeee gaaaa,odmahhhh😀


petak, 31. ožujka 2023.

Kako se brinuti o "frizzy"kosi

Pozdrav drage moje i dobrodošle u novi post😀Danas sam se sjetila da bih mogla malo pisati o kosi jer sam gledala što sve imam kući i što bih novo mogla uzeti. Dugo sam išla svaki tjedan frizerski na feniranje, ali od jeseni ne stignem ići redovito pa najčešće sama perem kući kosu. A to je nešto što mrzimmmmmm, jer imam jednostavno previše kose, to sve dugo traje, namučim se da pristojno izgleda i najčešće odustanem od svih četki koje imam i samo ju osušim. Moja kosa je jako gusta, petlja se i suha je. Oličenje "frizzy", čupave kose. Ali nisam sama, i moja kći ima istu takvu kosu. Iz tog razloga pazim što kupujem od preparata i sigurno godinu i pol uzimam samo frizerske, profesionalne brandove. Što nije uvijek najjeftinija opcija, ali dugo traju i malo ih treba da naprave učinak koji obećavaju. Postoji puno opcija,a neke od prijedloga cu vam ovdje pokazati. Jedan od brandova koji obožavam i koji vrijedi svakog centa je definitivno Krevin Murphy. To su proizvodi koji mirišu kao najbolji parfem, a na kosi rade čuda. Njihov sprej koji ide na kosu prije feniranja je čudooooo. Imaju proizvode za specifičnu njegu za svaki tip kose. Definitivno su na skupljoj strani, ali ako ste ikad isprobali profesionalnije brandove za kosu, znate da ih ide jako malo i dugo traju.To uvijek ponavljam svima. Tako se da omjer cijene i količine, tj.dugotrajnosti svakako isplati. Kevin Murphy je definitivno brand za kojeg se isplati platiti nešto višu cijenu jer su savršeni, svaki koji sam probala sam oduševljena. A miris je svako spreju i šampionu koji sam probala kao najbolji parfem. 



Jedan od "magičnih" tretmana i sastojaka je keratin za kosu koja je takva. Keratin ju zaglađuje i "puni". Kad spominjem keratin, važno je reći što je on uopće da bude jasnije zašto je savršen za kosu. Keratin je protein koji se prirodno nalazi u kosi i on je odgovoran za strukturu kose. Danas ima mnoštvo proizvoda koji su keratinski preparati ( pri tom ne mislim na keratinsko ravnanje kose, što je popularni tretman),već na proizvode koji su nam svim dostupni za korištenje i koji će nam dati sjaj,mekoću i zagladiti tu neposlušnu, frizzy kosu. Sve što ima u nazivu keratin, meni se lako može prodati😀
Odličan proizvod za nanošenje prije sušenja je TRESemme Keratin Smooth koji će kosu zaštiti od topline i odraditi dio njege keratinom. Svi bi trebali koristiti proizvode za zaštitu od topline, a pogotovo mi koje imamo puno kose, koja je suha i uvijek "čupava". Ovi proizvodi prilično dugo traju i cijenom su uvijek pristupačni.




utorak, 28. veljače 2023.

Njega ruku

Pozdrav drage moje i dobrodošle u novi post😀Danas vam pišem o njezi ruku, problem koji se kod nas javlja svaku zimu. Pogotovo kod mog Luke koji kako sam više puta spominjala ima užasno osjetljivu kožu tijela i ruku. Svake zime iznova ima crvenilo na vanjskom dijelu šake, suha je i peruta se te puca. To ga između estetskog izgleda i pecka i boli. I tokom godina našli smo nekoliko krema koje mu pomažu i ublaže problem. Redovno mu kažemo čim krene crvenilo i kroz nekoliko dana bude ok. Onda ne mažemo dok se opet ne pojavi i tako u krug. Kreme koje pomažu za suhe ruke kod nas su dvije. 

Prva koja je otkriće u zadnjih cca.godinu dana je krema iz Biodermine Cicabio linije. Ova linija proizvoda je namjenjena oštećenoj koži te obnavlja kožu i oslobađa je od osjećaja neugode i svrbeža. I zbilja tako i radi.Ima više proizvoda u liniji i ovisno o problemu lako si je naći odgovarajuću. Vjerujem da znate da ako i piše koža lica, ista krema se može nanositi i na ruke.😀
Bioderma kao brend se meni pokazao kod djece odličan,pogotovo kod njega.Njihova A-derma linija je kod nas još uvijek u upotrebi kao krema za tijelo i gel za kupanje kupim kad je akcija da se nađe u kupaoni. I tek sam danas otkrila da u toj liniji postoji baš krema za ruke koja ide na listu za kupnju obavezno. Ako je upola dobra kao ostatak linije koji je fantastičan, bit ću prezadovoljna. Kaže da regenerira, obnavlja i umiruje suhu i vrlo suhu kožu ruku.

 Sljedeća kremica koja je za nas ispala dobitna je Avene Cold krema. Cold kreme su guste i treba ih jako malo. Koriste se najviše zimi jer zaštite lijepi područje koje će biti izloženo hladnoći. Ponavljam kupnju uvijek kad ju potrošimo jer je za problem koji spominjem učinkovita.



Najviše bih voljela da nemamo problem sa suhom kožom, perutanjem,pucanjem,ali kad već imamo bar imam prijedloge za vas.😀

Svakako kupim kremicu iz A-derma linije i javim utiske i učinak.
Toliko od mene u današnjem kratkom, ali slatkom postu sa učinkovitim preporukama. Ako pomažu za osjetljivu dječju kožu, i za nas odrasle će.


Šaljem puse do idućeg posta.


utorak, 31. siječnja 2023.

Odluke u 2023. - dnevna rutina kože lica

Pozdrav drage moje i dobrodošle u novi post😀Kako nam je počela nova godina, tako vjerujem svi imamo i neke novogodišnje odluke kao i svake prethodne. Jedna od onih koje bi bile dobre, ako već nisu usvojene, je pronaći svoju rutinu za skincare. Osnova dobre njege je svakako čišćenje lica koje je potrebno raditi bez obzira nosili make up ili ne. Postoji više koraka u čišćenju lica i načina.


Ono što ja preferiram bi bio double cleanse ili prevedeno "duplo čišćenje". Kod double cleanse koristimo dva proizvoda, prvi će biti uljne teksture koja će rastopiti make up i nečistoće,i zatim dobar gel za lice da se i prethodni korak temeljito ukloni s lica. Za prvi korak imam dva favorita koja rotiram već dugo vremena i nove zapravo ni ne isprobavam. Prvi je svakako puno puta spominjani Clinique balzam Take the day off, koji dolazi u obliku balzama i mala količina je potrebna da bi bio učinkovit. 
               slika preuzeta sa notino.hr

Uzmem malo na prste i protrljao među dlanovima da se otopi i nanosim, tj.umasiravam u lice i gladam kako radi točno sve što navode. Odlično otapa male up s lica, ne isušuje, cijenovno je malo skuplji ali trajati će vam dugo,dugo. Stvarno ga je malo potrebno i isplati se svakako. Ni sama ne znam koliko sam ga puta već kupila i opet ću.
Drugi proizvod je Uriage ulje iz Hyseac linije koja je namijenjena masnoj koži koja je sklona aknama i nepravilnostima. Ulje savršeno skida make up, i onaj najteži, ali moram mu napomenuti jedinu manu i zamjerku koju imam. To bi bio miris koji mi se nikako ne sviđa, ali svejedno ga redovno koristim kad znam da je super učinkovit😀.
Dalje dolazimo do omražene micelarne vode oko koje se godinama lome koplja. Jedni ju proklinju, drugi se kunu u nju. Ja spadam u drugu kategoriju što mislim da oni koji su godinama ovdje znaju. Za mene su one odličan proizvod za one dane kad mi se ne da raditi puno koraka u skidanju make up-a. Ona neće isušiti kožu niti uništiti barijeru ukoliko lice nakon nje očistite i operete svojim normalnim gelom za umivanje i čišćenje. I u tom je za mene cijela mudrost. Micelarne koristim zadnjih 15-ak godina i evo ništa mi se nije dogodilo,hahaha. Kod mene u kupaonskom ormariću nema šanse da me pronađete barem jednu micelarnu vodu, niti će se dogoditi. Moja preporuka uvijek kad pričamo o učinkovitoj, a povoljnoj ide Garnier rozoj. Odlična je i Bioderma, ali spada u skuplji cjenovni rang.

Pokušala sam ukratko sažeti proizvode i korake koje koristim i nadam se da ćete isprobati i javiti svoje dojmove.


Šaljem puse do idućeg posta.