Brendovi

SOCIAL MEDIA

nedjelja, 30. travnja 2023.

Miris proljeća

Pozdrav drage moje i dobrodošle u novi post😀
Danas vam želim podijeliti dva parfema od kojih za jedan već dugo znam,a drugi je bio sasvim slučajno otkriće.

Prvi je parfem koji sam otkrila na jesen negdje i oduševila sam se mirisom. Riječ je o Yves Saint Laurent Libre, parfem koji su lansirali 2020.godine i mislim da je stekao kultni status u tom kratkom periodu koji se nalazi na tržištu. Riječ je o parfemu koji ima "neobičan" cvjetni miris koji većinu ljudi oduševi i stvarno ga je lako prepoznati na osobama koje ga nose. Mislim da je jako malo osoba koje nisu čule za ovaj divni parfem.
Znate da nisam najbolja u opisivanju mirisa pa ću staviti note kako je opisan:

Gornje note: mandarina, crna ribizla, petit grain
Srednje note: lavanda, cvijet naranče, jasmin
Bazne note: vanilija, cedar, ambergris, mošus

Bočica je stvarni elegantna i luksuzna i predivno izgleda. Dolazi naravno u više opcija militraže: 30,50,90 i 150ml i svatko si može odabrati opciju za sebe.
Ne volim osobni dijeliti parfeme na zimske i ljetne, jer mislim da možemo nositi štogod nam se sviđa i ovisno da li je riječ o dnevnoj verziji ili noćnom izlasku. Definitivno je intenzivniji miris i primjetan je. Samo ime Libre,tj. sloboda bi bila YSL verzija slobodne,moderne žene.


Ja svoju verziju nemam,imam trenutno samo male testere ali mi je na listi za kupovinu čim neki potrošim.
Postoji i novija Intense verzija koju nisam isprobala pa ne mogu reći puno o njoj.

Idući parfem sam slučajno otkrila u razgovoru sa frizerskom koja je imala miris koji mi se svidio,ali mi je bio nepoznat i kad sam ju pitala rekla mi je da nosi Versace Crystal Noir. Kada sam istraživala parfem je jako dugo na tržištu, lansiran je davne 2004.godine i ne mogu vjerovati da sam tek nakon 19 godina saznala za njega. Riječ je o jednom moćnom orijentalno cvijetnom mirisu koji neće svakome odgovarati. Po meni je u isto vrijeme i upečatljiv i lagan.
Opet ću navesti note:
O notama parfema mogu samo kopirati sljedeće:
     Gornje note: đumbir, papar, kardamom
     Srednje note: cvijet gardenije, kokos,božur,naranča
     Donje note: mošus, ambra, sandalovo drvo


Jako zanimljive note mora se priznati.
Također je moguće kupiti ga u više militraža:30,50 i 90ml.



Parfeme kao što su Lancome La Vita e Belle koji obožavam neću opet spominjati jer sam o njemu pisala i spominjala ga bezbroj puta.Ali ako ne znate za njega,trebateeee gaaaa,odmahhhh😀