Brendovi

SOCIAL MEDIA

nedjelja, 6. studenoga 2016.

Moja tjedna make up košarica

Pozdrav drage moje!!

Kako sam Vam jučer na facebook stranici napisala danas donosim svoju ovotjednu košaricu make up-a. Ideja je da odvojim proizvode koje ću naredni tjedan koristiti, znači smijem koristiti samo ono što sam odabrala. Nekako mi se čini da takvih postova nisam vidjela, ili se ne sjećam, pa mi se čini zanimljivo. Post bi išao nedjeljom ako se slažete:). Pa krenimo:)

Sve proizvode sam spremila u ovaj slatki Clinique neseser koji je poprilično velik.



Krenimo od baze i podloga koje sam odabrala, tj. redoslijedom kako proizvode nanosim na lice Odabrala sam Catrice Prime and Fine Beautifying primer koji sam već spominjala u favoritima listopada (ovdje) te dva pudera ili podloge u ovom slučaju.
La Roche Posay Effaclar duo (+) Unifiant u nijansi Light je novitet koji sam jučer kupila i kako ne znam kako će se ponašati i kakvo je prekrivanje, jer on spada u toniranu kremu a ne tekući puder odabrala sam još jednu opciju.
Essence All about matt! u nijansi 10 Matt Beige sam kupila na zadnjoj rasprodaji Essence asortimana, tj. kada je bilo sniženje proizvoda koji izlaze iz asortimana po cijeni od 9,90 kn. Hmm po toj cijeni naravno da mi treba, haha. Mislim da je to prvi Essence puder ikad koji sam kupila. Dosada sam ga samo jednom probala i nije me se dojmio te sam ga zaobilazila nakon toga. Ovo je prilika da ga napokon koristim i steknem mišljenje o njemu.



Za korektor imam po dvije opcije. Dva korektora za prikrivanje koji su različite teksture, jedan je klasični korektor u sticku koji sam kupila nedavno i nisam ga isprobala još pa ni ne znam kakav je, drugi je korektor sa klasičnim aplikatorom.


Oba korektora su Catrice, Prvi bi bio klasični korektor, Velvet Finish concealer with hyaluron u nijansi 020 Velve Beige. Već sam ga dosta potrošila i meni se sviđa. Obavlja svoj posao, prekriva prištić te crvenilo. Drugi bi bio također korektor istog branda kojeg sam u DM pronašla na sniženju za 7,90 kn i naravno da sam ga morala kupiti. Iako mislim da korektor u sticku nisam imala od srednje škole. Ovaj je u nijansi 020 Vanilla. To bi bilo sve što mogu o njemu reći, vidjeti ćemo kakav će se pokazati u toku tjedna.

Druga vrsta korektora bi bili korektori za područje ispod očiju. U ovom slučaju također su dvije opcije u igri.


Max Factor Eye luminizer posvjetljujući korektor u nijansi Fair. Prije negdje dvije godine svi su hvalili ovaj proizvod te sam ga nakon nekog vremena i ja kupila. Onako, meni se baš i ne sviđa, kao posvjetli on nešto, ali uvlači se u linije za poluditi te ga jedva čekam potrošiti. Drugi izbor je mini tester size Benefit Fake up u nijansi 02 Medium. Dosad sam ga jednom ili dvaput probala i nemam apsolutno nikakvo mišljenje o njemu.

Da bih sve što sam prethodno nabrojala fiksirala i matirala odabrala sam opet dvije varijante pudera. Jedan u prahu, drugi kompaktni.


Prvi je She mineral loose powder koji sam kupila u jednom od beskonačnih posjeta DM, opet na akciji. Platila sam ga pet kuna. Da, dobro čitate, 5 kuna. To je jedini njihov proizvod koji sam ja probala dosada. Toliko davno sam ga zadnji put koristila da se ni ne sjećam da li mi je bio ok. Ali sudeći po tom što ga ja jako, jako malo ostalo, očito mi je bio ok.  Moj je u nijansi 001.
Drugi puder za matiranje je kompaktni Colour Correcting mattifying powder od Catrice-a koji je također skoro potrošen i kojeg volim jer dobro matira.

Zatim dolazimo do očiju. Odabrala sam jednu malo zaboravljenu paletu. Hitno mi je trebala, kupila sam ju čim sam ju vidjela, koristila par puta i zaboravila na nju. Riječ je o Essence paleti Vintage Rose. 



Paleta sadrži 5 sjenila, jedan highlighter te eyeliner ( njega nisam isprobala i još ima zaštitnu foliju preko). Dva su sjenila ružičastog tona te dva smeđeg i jedan koji je rekla bih perla za kut oka, ispod obrva kako već želite i volite. Ružičasta su oba mat te nijasna hazel eyes ( drugi stupac, prva nijansa) dok je shimmerasta tamnosmeđa Earth & Love ( iako  ima i ljubičastih tonova u sebi). Sjenila su dobro pigmentirana te će uz bazu trajati bez problema cijeli radni dan. Kao bazu sam odabrala moj voljeni Maybelline Color tattoo u nijasni Creme de Rose 91. Ovo je mat nijansa koju obožavam i koju nosim svaki dan bilo kao bazu za sjenila ili samo nju da ujednači boju kapka. Činjenica da sam već jedno pakiranje potrošila dovoljno govori koliko ju volim.


Za maskaru sam odabrala dvije, jer iz nekog meni nepoznatog razloga uvijek koristim dvije maskare. Maybelline Lash Sensational koju sam skoro potrošila i koja je odlična, drži trepavice uvijenima, ne trusi se i ne preslikava. Meni dovoljno. :)
 Druga je jedna od nedavnih kupovina, to je Rimmel Scandaleyes Reloaded koja me zasada nije oduševila te mi je cjelokupni dojam onako, ništa posebno.
Odabrala sam Catrice Cake eyeliner koji je odličan, crn, pigmentiran i ne mrda cijeli dan kada ga stavim. Njega nanosim kosim kistom koji pošpricam sa Mac Fix +. Olovke za oči ne nosim često, no ipak sam ja odabrala 2. Obje su Essence Longlasting, nude u nijansi 25 Say Hi light te iz gel vodootoporne linije 04 Blue lagoon. Obrve i ja se baš najbolje ne slažemo, ali ovaj tjedan ću ih pokušati imati uz ovu Catrice paleticu koja ima dva sjenila za obrve.

Za rumenilo sam odabrala paleticu sa tri rumenila, riječ je o Catrice Blush Artist paletici u nijansi 010 BronyEclat. Imam ju već neko vrijeme, nekako nisam zadovoljna, tj. trebala sam kupiti onu verziju sa roskastim tonovima ali što se može. Inače jako volim Catrice rumenila  koja su mi najdraža drogerijska rumenila i imam ih poprilično. Poprilično s obzirom da imam samo jedno lice, 2 obraza a punu kutiju rumenila hahah.


Make up Revoluton All About Bronze sam dugo željela jer mi se online jako svidjela. Naručila sam ju, koristila nekoliko puta i zaboravila na nju. Ovaj tjedan ću ju koristii za bronzer, s obzirom da imam dovoljno nijasni za izabrati, svaki dan mogu drugi koristiti :) te ću iz nje također highlight nijansu koristi za npr. highlighter, hahaha.

Isprike na svjetlosti u desnom gornjem uglu :)
Nekoliko varijanti sam si dozvolila za usne, proizvoda za usne imam možda i previše ( iako zapravo nika nije previše, jel da?)


Aura Matte tekući ruž u nijansi 618 Drean Team, idealna svakodnevna varijanta. Rekla  bih ružičasto nude nijansa. Catrice sjajilo u nijansi 080 Rose, Would You..? Iskreno ne znam zašto sam ga kupila, još ga nisam isprobala. Ranije sam imala iz ove linije jednu nijasnu koju sam potrošila, ali nije mi se sviđala tekstura, preljepljiva je za moj ukus. Zašto sam kupila opet, stvarno ne znam. Ovaj proizvod još nisam isprobala pa ćemo vidjeti da li ću možda promijeniti mišljenje, Wet n Wild  mat ruž u nijansi E902C Bare it all je klasik za koji su mislim svi čuli s obzirom da glasi za dupe Mac-ovog ruža u nijasni Velvet Teddy. Posljednja opcija je Maybelline debeljuca u nijansi 630 Nude Perfection, obožavam ovu liniju. Dugotrajni su na usnama, mene ne isušuju te imaju pristupačnu cijenu od 20kn.
Stavila sam si jednu olovku da se nađe ako zatreba, to je Essence, stara verzija, u nijansi 11 In the nude. Essence ima stvarno odlične olovke za usne za smiješnu cijenu. Smiješnu u odnosu na kvalitetu koju dobijete.

Zadnje bi bio fiksator. Trenutno trošim Avonov fiksator koji mi je pri kraju. Meni odgovara, ne stvara probleme na koži iako ima alkohol visoko na popisu sastojaka što definitivno neće svima odgovarati.



Eto to bi  bili svi proizvodi za ovaj tjedan koje sam odabrala. Što Vam se čini? Namjerno sam odabrala sve drogerijske proizvode ( izuzev Benefit korektora, ali to je ionako mini verzija ) jer su to ipak proizvodi koji su svima dostupni i lako ih je pronaći.

Kako Vam se čini ova ideja i da li i dalje objavljujem nedjeljom ovakav tip posta?? :)



Broj komentara: 15 :

  1. Odlican izbor, ova mur paleta mi je prekrasna! Navijam za lookove na instagramu i fejsu s odabranim proizvodima ��❤

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti:) a ja navijam da se vas više pridruži s ovakvim postom😀 mislim da bude u budućnosti i slikica look-ova

      Izbriši
  2. Odlicne si proizvode izabrala :) Zapraticu te na instagramu radi dodatne make up inspiracije :) Ne znam dal ti je dovoljna jedna nedelja da isprobas svaki proizvod kako treba, ali je odlucno sto rotiras svoju kolekciju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Marina. Nije mi prvotni cilj testiranje proizvoda jer je samo mala količina proizvoda koje nisam isprobala,ugl sam ih već koristila.A kroz tjedan dana svakodnevnog korištenja mogu steći dojam svakako ali mislim za detaljnu recenziju nekog proizvoda treba više vremena da se isproba u više uvjeta i kombinacija

      Izbriši
  3. Ovo je jako zanimljivo! I bas si u glavi slazem sto bih ja za sebe odabrala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaa baš sam sretna šta ti se sviđa!!jel tako da je zanimljivo planirati? Voljela bih da se što više cura priključi pa da razmjenjujemo dojmove svojih košarica :)

      Izbriši
    2. Samo, nisi stavila pribor. Kistove, spužvice. I to ukljuci. Ja jako volim kistove i spuzvice i sve alate za nanosenje make up-a i voljela bih vidjeti i tvoj pribor. ;)

      Izbriši
    3. E znas da sam se i ja sjetila tog,ali ne mogu odrediti točne kistove,tj.mogu ali to bi mi bilo previše bolno hahahah.stavljam na popis budućih postova kolekciju kistova,može?

      Izbriši
  4. Nisam jos vidjela ovakav tip postova ali definitivno mi se svida ideja. Ne znam samo koliko ces se usreciti sa ovim Essence tekucim puderom jer meni se ne svida i nikako nije mat kako mu stoji u nazivu. Ali zato je ova Effaclar duo tonirana krema odlicna ako ti nije potrebno jace prikrivanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što ti se sviđa😀da čini mi se da se nisam usrećila sa puderom ali sam stavila prvo lrp ali ona mi nema pokrivanhe za cijeli dan pa sam još dodala puder i ok je ten tada izgledao.drugi tjedan ću neki puder koji volim odabrati i kojim sam zadovoljna😀

      Izbriši
  5. Znaci, odlicna ideja za postove, ali i kao izazov za samu sebe.
    Mogla bih to probati. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam sretna što je ideja uspješna,tj.što vidim da je dobro primljena😀da probaj svakako i javi nam

      Izbriši
  6. Jedva cekam nedeljni izvjestaj,a nadam se i novi, tjedni odabir....mozda jednom u manjooj torbici hi hi ili nekom limitu od 10 proizvoda 😁

    OdgovoriIzbriši
  7. Vidiš dobra ideja za limit 10 proizvoda,budem uvrstila nekako u budućnosti svakako😀hvala ti na prijedlogu👍da da ide nova tjedna košarica u nedjelju sigurno!već imam neke stvari koje jedva čekam koristiti

    OdgovoriIzbriši